Kudos[?]
Siden start
  1. Jon Atle Sandbakken
  2. Silja Irene Kaldhol
  3. Irja Løset Keskitalo
  4. Uta Eimind
  5. Jan Gomez
Ikke glem å lik oss på Facebook eller Google pluss!

Norsk-Tysk ordbok

GRATIS norsk-tysk ordbok på nett! DinOrdbok.com gir deg norsk til tysk oversettelse der du er og når du trenger det. Vårt motto er: Flest oppslag!

Skriv inn ordet du ønsker oversatt fra norsk til tysk i søkefeltet ovenfor. Du kan også oversette fra tysk til norsk ved å bytte ordbok, for å gjøre dette trykker du bare på piltasten mellom språkene i rullgardinen. Ønsker du å oversette mellom andre språk kan du velge mellom alle språkene i rullgardinen.

Den Norsk-Tyske ordboken på DinOrdbok.com er den ordboken på nett som har flest oppslag og som i tillegg er gratis. Ordboken inneholder for øyeblikket 14218 ord og nye tyske oversettelser blir stadig lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Bli med

Bli med å lage det beste norsk-tysk oppslagsverket på nett ved å legge til nye oversettelser. Alle kan være med! Logg på med din Facebook-konto og du kan delta ved å komme med forslag til nye oversettelser og gi vurdering på om andre foreslåtte oversettelser mellom norsk og tysk er riktige.

Hvorfor lære tysk?

Det grunnleggende sørsmålet er kanskje hvorfor du bør lære et nytt språk? For å kunne kommunisere med de som snakker språket og fordi det vil være nyttig for deg når du skal forstå andre mennesker, deres kulturelle bakgrunn og deres tenkemåte. Det gir deg fordeler når du skal søke jobb og det er morsomt! Tysk er et meget innflytelsesrik språk fordi det snakkes av folk som bor i det økonomiske sterke landet Tyskland, men også imange andre land. Tysk er det nest største vestgermanske språket, etter engelsk, og har 100 millioner morsmålsbrukere, og 20 millioner fremmedspråks brukere. Å lære et nytt språk kan hjelpe deg og åpne muligheter du ikke trodde var mulig! Trenger du noen flere grunner til at det er en god idé å tysk?

Noen lærer språk fortere enn andre. Noen har det bare i seg og husker ting lettere enn andre. DinOrdbok hjelper deg å finne oversettelsen av ord, synonymer, antonymer, uttale, avledede ord, eksempler på bruk, beskrivelse og mye mer. Alt dette vil hjelpe deg i å mestre det språket du alltid har ønsket å lære.

Så, hvor starter man egentlig når man skal lære et nytt språk? Den vanlige måten å begynne på er med et språkkurs, i Norge eller i det landet der språket snakkes. En ordbok burde bli din beste venn. DinOrdbok vil være til stor hjelp for fremgang i din reise på å lære et nytt språk når du gjør leksene dine eller når du gjøre oppgaver i undervisningen. Husk at man aldri blir utlært, det vil alltid være noe nytt du kan lære deg, også på ditt morsmål. Dersom vi legger sammen alle faguttrykk, tekniske termer, samt gamle ord og ord fra ulike dialekter, i tillegg til alle ordene i ordboken, så blir det godt over 500 000 ord i et språk. Men man trenger bare å kunne en brøkdel av disse for å forstå og gjøre seg forstått.

Det er enighet om at den beste måten å lære et språk på er å bo i det landet, hvor det språket du vil lære er morsmål. Grunnleggende gramatisk opplæring vil hjelpe deg på vei og forhindre at du venner deg til å snakket feil. Enkle regler og unntak i gramatikken til et språk kan gjøre den store forskjellen på om du blir tatt for å være en innfødt eller ikke når du snakker med de som har språket som morsmål.

DinOrdbok vil bringe deg nærmere dine mål om å lære språket flytende, til å lære nye ord, til å utvide horisonten om kultur og til å ta del i et nettverk som har ett felles mål: Å lage den norsk-tyske ordboken med flest oppslag på nett! Å lære tysk kan være en utfordring, vi vil gjøre dette lettere for deg!

Tysk på kartet

Tysk snakkes hovedsaklig i Tyskland, Østerrike, Sveits, Luxembourg, Liechtenstein, Frankrike, Belgia, Ungarn, Italia, Polen, Tsjekkia og Danmark. Kartet under illustrerer.