Kudos[?]
Siden start
  1. Jon Atle Sandbakken
  2. Silja Irene Kaldhol
  3. Irja Løset Keskitalo
  4. Uta Eimind
  5. Jan Gomez
Har du forslag til forbedringer kan du kontakte oss via Kontakt Oss knappen.

Norsk-tyrkisk ordbok

GRATIS norsk-tyrkisk ordbok på nett! DinOrdbok.com gir deg norsk til tyrkisk oversettelse der du er og når du trenger det. Vårt motto er: Flest oppslag!

Skriv inn ordet du ønsker oversatt fra norsk til tyrkisk i søkefeltet ovenfor. Du kan også oversette fra tyrkisk til norsk ved å bytte ordbok. Dette gjør du enkelt ved å trykke på piltasten mellom rullgardingen. Velg andre språk fra rullgardinen dersom du ønsker å oversette til et av de andre 24 språkene DinOrdbok tilbyr.

Den norsk-tyrkiske ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett som har desidert flest oppslag og som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 12913 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Bli med

Bli med å lage det beste norsk-tyrkiske oppslagsverket på nett ved å legge til nye oversettelser. Alle kan være med! Logg på med din Facebook-konto og du kan delta ved å komme med forslag til nye oversettelser og gi vurdering på om andre foreslåtte oversettelser mellom norsk og tyrkiske er riktige.

Om tyrkisk

Tyrkisk, også referert til som Istanbul tyrkisk, eller Anatolian tyrkisk, er det mest utbredte språket av de tyrkiske språk, med over 63 millioner brukere som morsmål. Hovedparten av brukerne ligger i Tyrkia, med mindre grupper i Tyskland, Bulgaria, Makedonia, Nord-Kypros, Hellas, og andre deler av Øst-Europa, Kaukasus og Sentral-Asia.

Den ble opprinnelig skrevet i arabisk skrift som hadde vært i bruk siden konvertering av tyrkerne til islam. I 1928 forordnet president Mustafa Kemal Ataturk innføringen av en noe modifisert versjon av det latinske alfabetet. De engelske ordene "kaviar", "yoghurt", og "shish kebab" er av tyrkisk opprinnelse. Ordet "tulipan" kommer fra det tyrkiske ordet "turban", fordi dens blomst var tenkt å ligne en turban.

tyrkisk på kartet

Kartet under viser de største tyrkisktalende områdene. Mørkeblå viser hvor det snakkes tyrkisk som morsmål. Lyseblå indikerer hvor tyrkisk snakkes som morsmål av en minoritet.