Kudos[?]
Siden start
 1. Jon Atle Sandbakken
 2. Silja Irene Kaldhol
 3. Irja Løset Keskitalo
 4. Uta Eimind
 5. Jan Gomez
Som bidragsyter kan du få lenke til din blogg eller nettsted i listen over.

Norsk-samisk ordbok

GRATIS norsk-samisk ordbok på nett! DinOrdbok.com gir deg norsk til samisk oversettelse der du er og når du trenger det. Vårt motto er: Flest oppslag!

Skriv inn ordet du ønsker oversatt fra Norsk til Samisk i søkefeltet ovenfor. Du kan også oversette fra Samisk til Norsk ved å bytte ordbok. Dette gjør du enkelt ved å trykke på piltasten mellom rullgardingen. Velg andre språk fra rullgardinen dersom du ønsker å oversette til et av de andre 24 språkene DinOrdbok tilbyr.

Den norsk-samiske ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett som har desidert flest oppslag og som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 9500 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Bli med

Bli med å lage det beste norsk-samisk oppslagsverket på nett ved å legge til nye oversettelser. Alle kan være med! Logg på med din Facebook-konto og du kan delta ved å komme med forslag til nye oversettelser og gi vurdering på om andre foreslåtte oversettelser mellom norsk og samisk er riktige.

Om samisk

Samisk er et språk som i dag snakkes i Nor-Norge, Sverige, Finland, Kolahalvøya i Russland og i grenseområdene mellom sør og midtre Sverige og Norge. Samene er det eneste urfolket i Skandinavia anerkjent og beskyttet i henhold til internasjonale konvensjoner, og er dermed den nordliste urbefolkningen i Europa.

Samene har livnært seg på en rekke måter, inkludert kystfiske, pelsfangst. Deres mest kjente levebrød derimot er reindrift. I dag driver rundt 10% av samene med reindrift og 2800 er aktivt involvert i gjeting på heltid. For tradisjonelle, miljømessige, kulturelle og politiske årsaker, er reindrift lovlig reservert kun for samer i visse regioner i de nordiske landene.

Samisk på kartet

Samisk er delt inn i 11 forskjellige underspråk, men Nordsamisk er den desidert mest utbredte:

 1. Akkalasamisk
 2. Kildinsamisk
 3. Kemisamisk
 4. Tersamisk
 5. Enaresamisk
 6. Skoltesamisk
 7. Umesamisk
 8. Pitesamisk
 9. Nordsamisk
 10. Lulesamisk
 11. Sørsamisk

På kartet under ser du en oversikt over hjemlandet til samene.

Takk til

DinOrdbok er satt sammen av en rekke ordbøker, deriblant et utvalg under den åpne lisensen CC-BY-SA. Vi ønsker derfor å takke alle som har bidratt til å kompletere DinOrdbok:

1. Norsk-Samisk Ordbok - By The University of Tromsø. (Work by Nils Jernsletten, Giellatekno at UiT, Divvun at the Norwegian Saami Parliament, and members of the language communities. Source code available at https://victorio.uit.no/langtech/trunk/.)