Kudos[?]
Siden start
  1. Jon Atle Sandbakken
  2. Silja Irene Kaldhol
  3. Irja Løset Keskitalo
  4. Uta Eimind
  5. Jan Gomez
Som bidragsyter kan du få lenke til din blogg eller nettsted i listen over.

Norsk-russisk ordbok

GRATIS norsk-russisk ordbok på nett! DinOrdbok.com gir deg norsk til russisk oversettelse der du er og når du trenger det. Vårt motto er: Flest oppslag!

Skriv inn ordet du ønsker oversatt fra norsk til russisk i søkefeltet ovenfor. Du kan også oversette fra russisk til norsk ved å bytte ordbok. Dette gjør du enkelt ved å trykke på piltasten mellom rullgardingen. Velg andre språk fra rullgardinen dersom du ønsker å oversette til et av de andre 24 språkene DinOrdbok tilbyr.

Den norsk-russisk ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett som har desidert flest oppslag og som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 17292 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Bli med

Bli med å lage det beste norsk-russisk oppslagsverket på nett ved å legge til nye oversettelser. Alle kan være med! Logg på med din Facebook-konto og du kan delta ved å komme med forslag til nye oversettelser og gi vurdering på om andre foreslåtte oversettelser mellom norsk og russisk er riktige.

Om russisk

Russisk er et slavisk språk som primært snakkes i Russland, Hviterussland, Kasakhstan og Kirgisistan. Det er et uoffisielt, men utbredt i Ukraina, Moldova, Latvia, Litauen, Estland, og i mindre grad i de andre landene som en gang var delrepublikker av Sovjetunionen og tidligere deltakere i Østblokken. Russisk tilhører familien av indo-europeiske språk, og er en av de tre levende medlemmer av Øst slaviske språk. Skriftlige eksempler på gamle Øst slavisk er attestert fra det 10. århundre og utover.

Det er den mest geografisk utbredte språket i Eurasia og det mest utbredte språket av de slaviske språk. Det er også det største morsmålet i Europa, med 144 millioner morsmålsbrukere i Russland, Ukraina og Hviterussland. Russisk er det åttende mest talte språket i verden etter antall morsmålsbrukere og den femte av totalt antall brukere. Språket er en av de seks offisielle språkene i FN.

Det russiske alfabetet

О E A И H T C Л B P К M Д П Ы У Б Я Ь Г З Ч Й Ж X Ш Ю Ц Э Щ Ф Ё Ъ

Russisk på kartet

Kartet under viser hvor det snakkes russisk.