Kudos[?]
Siden start
  1. Jon Atle Sandbakken
  2. Silja Irene Kaldhol
  3. Irja Løset Keskitalo
  4. Uta Eimind
  5. Jan Gomez
Logger du inn med din Facebook-konto vil dine bidrag blir satt øverst i ventelisten for godkjennelse.

Norsk-nederlansk ordbok

GRATIS norsk-nederlansk ordbok på nett! DinOrdbok.com gir deg norsk til nederlansk oversettelse der du er og når du trenger det. Vårt motto er: Flest oppslag!

Skriv inn ordet du ønsker oversatt fra norsk til nederlansk i søkefeltet ovenfor. Du kan også oversette fra nederlansk til norsk ved å bytte ordbok. Dette gjør du enkelt ved å trykke på piltasten mellom rullgardingen. Velg andre språk fra rullgardinen dersom du ønsker å oversette til et av de andre 24 språkene DinOrdbok tilbyr.

Den norsk-nederlanske ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett som har desidert flest oppslag og som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 18803 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Bli med

Bli med å lage det beste norsk-nederlanske oppslagsverket på nett ved å legge til nye oversettelser. Alle kan være med! Logg på med din Facebook-konto og du kan delta ved å komme med forslag til nye oversettelser og gi vurdering på om andre foreslåtte oversettelser mellom norsk og nederlansk er riktige.

Om nederlansk

Nederlandsk er språket som snakkes i nåværende Nederland, Belgia og i områder som historisk har vært påvirket av Nederland. Språket blir også feilaktig kalt hollandsk, flamsk eller nedertysk. Det tales av om lag 24 millioner mennesker og ligger på om lag førtiende plass på en liste over språk med flest språkbrukere.

Nederlandsk historie

Nederland er en bestanddel av Kongeriket Nederland, som består av tolv provinser i Vest-Europa og tre øyer i Karibien. Den europeiske delen av Nederland grenser til Nordsjøen i nord og vest, Belgia i sør, og Tyskland i øst; og deler maritime grenser med Belgia, Tyskland og Storbritannia. Hovedstaden i Nederland er Amsterdam, men regjeringen ligger i Haag. Nederland i sin helhet blir ofte referert til som "Holland" som refererer til Nord-og Sør-Holland, to av sine provinser. Denne bruken anses som feil eller uformell avhengig av sammenhengen, men er generelt akseptert når det refereres til det nasjonale fotballandslaget.

Nederland er et geografisk lavtliggende land, med ca 20% av sitt areal og 21% av befolkningen ligger under havnivå, og 50 % av landet liggende mindre enn én meter over havet. Denne særegende særtrekket bidrar til landets navn: Nederland (på engelsk, oversatt: "low land"). De fleste av områdene under havoverflaten er menneskeskapt, forårsaket av århundrer med omfattende og dårlig kontrollert torvutvinning, og har senket overflaten med flere meter. Selv i oversvømte områder fortsatte torvutvinning ved vannlensing med vindmøller. På slutten av det 16. århundre startet landgjenvinning og store omeråder er nå bevart på grunn av forseggjorte avløpsanlegg med diker, kanaler og pumpestasjoner. Mye av Nederland er dannet ved munningen av tre viktige europeiske elver, som sammen danner Rhinen-Meuse-Scheldt deltaet. Mesteparten av landet er svært flat, med unntak av foten i langt sør-øst og flere lave fjellområder i de sentrale delene.

Nederlansk på kartet

På kartet under ser du en oversikt over hvilke land som har nederlansk som offisiellt språk (morsmål) og hvilke andre land der noen har nederlansk som andrespråk.