Kudos[?]
Siden start
  1. Jon Atle Sandbakken
  2. Silja Irene Kaldhol
  3. Irja Løset Keskitalo
  4. Uta Eimind
  5. Jan Gomez
Logger du inn med din Facebook-konto vil dine bidrag blir satt øverst i ventelisten for godkjennelse.

Norsk-islandsk ordbok

GRATIS norsk-islandsk ordbok på nett! DinOrdbok.com gir deg norsk til islandsk oversettelse der du er og når du trenger det. Vårt motto er: Flest oppslag!

Skriv inn ordet du ønsker oversatt fra norsk til islandsk i søkefeltet ovenfor. Du kan også oversette fra islandsk til norsk ved å bytte ordbok. Dette gjør du enkelt ved å trykke på piltasten mellom rullgardingen. Velg andre språk fra rullgardinen dersom du ønsker å oversette til et av de andre 24 språkene DinOrdbok tilbyr.

Den norsk-islandske ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett som har desidert flest oppslag og som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 7672 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Bli med

Bli med å lage det beste norsk-islandske oppslagsverket på nett ved å legge til nye oversettelser. Alle kan være med! Logg på med din Facebook-konto og du kan delta ved å komme med forslag til nye oversettelser og gi vurdering på om andre foreslåtte oversettelser mellom norsk og islansk er riktige.

Om islandsk

Islandsk er et nordgermansk språk og språket på Island. Det er et indoeuropeisk språk som tilhører den nordgermanske eller nordiske grenen av de germanske språkene. Historisk sett var det den vestlige av de indo-europeiske språk før koloniseringen av Amerika. Islandsk færøysk, norn og norsk utgjorde tidligere vest-nordisk; Dansk og svensk konstituerte øst-nordisk. Norsk bokmål ble senere påvirket av de to sistnevnte språkene, som førte til at de nordiske språkene nå blir delt inn i fastland-skandinaviske språk og insular nordisk (inkludert islandsk).

Det er i dag (2013) 330.000 personer som snakker islandsk og har det som morsmål. Det bor over 8.000 personer som snakker islandsk i Danmark, hvor omtrentlig 3.000 er studenter. Språket er også snakket av rundt 5.000 personer i USA og over 1.400 personer i Canada.

Islandsk på kartet

På kartet under ser du en oversikt over hvor i verden de snakker islandsk.