Kudos[?]
Siden start
  1. Jon Atle Sandbakken
  2. Silja Irene Kaldhol
  3. Irja Løset Keskitalo
  4. Uta Eimind
  5. Jan Gomez
Ikke glem å lik oss på Facebook eller Google pluss!

Norsk-finsk ordbok

GRATIS norsk-finsk ordbok på nett! DinOrdbok.com gir deg norsk til finsk oversettelse der du er og når du trenger det. Vårt motto er: Flest oppslag!

Skriv inn ordet du ønsker oversatt fra norsk til finsk i søkefeltet ovenfor. Du kan også oversette fra finsk til norsk ved å bytte ordbok. Dette gjør du enkelt ved å trykke på piltasten mellom rullgardingen. Velg andre språk fra rullgardinen dersom du ønsker å oversette til et av de andre 24 språkene DinOrdbok tilbyr.

Den norsk-finske ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett som har desidert flest oppslag og som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 18502 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Bli med

Bli med å lage det beste norsk-finske oppslagsverket på nett ved å legge til nye oversettelser. Alle kan være med! Logg på med din Facebook-konto og du kan delta ved å komme med forslag til nye oversettelser og gi vurdering på om andre foreslåtte oversettelser mellom norsk og finsk er riktige.

Om finsk

Finsk er språket som snakkes av majoriteten av befolkningen i Finland og av etniske finner utenfor Finland. Det vil si ca 5 millioner mennesker. Det er en av de to offisielle språkene i Finland og et offisielt minoritetsspråk i Sverige. I Sverige snakkes både standard finsk og meänkieli, en finsk dialekt. Kvensk, en dialekt av finsk, snakkes også i Nord-Norge.

Finsk er den selvtitulerte medlem av Finnic språkfamilien og er typologisk mellom fusjons og agglutinerende språk. Det endrer og bøyer substantiv, adjektiv, pronomen, tall og verb, avhengig av deres roller i setningen.

finsk på kartet

På kartet under ser du en oversikt over hvor i verden de snakker gresk.